یکى از روایاتى که عصمت مطلق امیرمؤمنان علیه السلام و برترى بىچون و چراى آن حضرت را بر تمام اصحاب و بلکه بر تمام امت ثابت مىکند، روایت مشهور «علی مع الحق والحق مع علی» است.
چرا که طبق این روایت، امیرمؤمنان علیه السلام همواره با حق است و هرگز از حق جدا نخواهد شد و حق گرداگرد آن حضرت مىچرخد، هر جا که على بن أبى طالب علیه السلام باشد. و این همان عصمت مطلقى است که شیعیان قائل هستند؛ زیرا معناى عصمت مطلق، چیزى غیر از «همراهى همیشگى با حق و صواب، و عدم اشبتاه در گفتار و کردار» نیست و زمانى که رسول خدا صلى الله علیه وآله شهادت دهد که امیرمؤمنان در همه حالات و همواره با حق است و هیچگاه از حق جدا نمىشود، عصمت مطلق آن حضرت ثابت مىشود؛ زیرا کردار و گفتار انسان خطا کار، همواره با حق نیست و ممکن است گاهى بر خلاف حق باشد؛ چون امکان خطا و اشتباه براى افراد غیر معصوم همواره وجود دارد.
مبغضان و منکران فضائل اهل البیت علیهم السلام وقتى با این روایت و با چنین مضمونى رو برو شدهاند، به شدت در برابر آن موضع گیرى کردهاند؛ از جمله ابن تیمیه حرانى، همان کسى که در انکار فضائل اهل البیت علیه السلام ید طولائى دارد، با چشمان بسته ادعا کرده که این روایت نه سند صحیح دارد و نه حتى سند ضعیف !!!
ما در این مقاله به صورت مختصر أسناد این روایت را در کتابهاى اهل سنت بررسى خواهیم کرد تا صداقت گفتار امثال ابن تیمیه بیش از پیش سنجیده شود.
طرح شبهه:
ابن تیمیه در کتاب منهاج السنة مىنویسد:
حضرت علی، اهل سنت، علی مع الحق والحق مع علی، تشیع